Juttersmarkt

In de zomer is op dinsdag de sfeervolle Juttersmarkt te vinden in de Helderse Binnenstad. De stad staat vol met kraampjes en er is muziek te horen. De winkeliers en marktkooplui doen hun best om het publiek te bedienen. Overal staan gezellige terrasjes buiten en heerst er een gemoedelijke Helderse sfeer.

De Juttersmarkt trekt elk jaar weer veel publiek.

Voor creatievelingen heeft de HOB (Ondernemers Vereniging) iedere week een aantal gratis kramen ter beschikking. Kun je houtbewerken, riet vlechten, kaasmaken, breien, ansichtkaarten maken , takelaars werkzaamheden uitvoeren , schilderen of andere kunstvormen uitvoeren tijdens de markturen, dan stelt de HOB een aantal kramen gratis ter beschikking voor deze artiesten die hun creativiteit op de markt laten zien, natuurlijk mogen zij hun waren ook verkopen, maar het doen moet de hoofd act zijn. Ook voor een aantal boekenhandelaren zijn gratis kramen ter beschikking.

Rommelmarkt

In het stadspark wordt iedere week tijdens de Juttersmarkten een Rommelmarkt georganiseerd, de kosten zijn € 10,00 per plek en je kunt hiervoor niet reserveren, er mag op de rommelmarkt alleen tweedehands artikelen worden verkocht.

Kinderrommelmarkt

Voor de kinderrommelmarkt in de Wezenstraat en Californiestraat kunnen deelnemers van 6 t/m 15 jaar zich wel inschrijven. Ook hier mogen alleen tweedehands goederen worden verkocht. De standplaatsen zijn gratis en moeten voor 9 uur worden ingenomen en om de ouders te beschermen tegen heel vroeg te moeten opstaan mogen de kinderen met hun begeleiders niet voor 8 uur komen.

Informatie en inschrijven via: www.hobdenhelder.nl

Bereikbaarheid

De Juttersmarkt is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Bij verwachte drukte worden extra bussen ingezet.